Pelta a Kratochvílová na odvolání - vrchní soud rozhodne

Soudní proces od úterý do čtvrtka zahrnuje Miroslava Peltu a Simonu Kratochvílovou, kteří se odvolali proti odsouzení. Státní zástupce také podal odvolání proti osvobozujícím rozsudkům pro některé obžalované. Vrchní soudce může rozsudek zrušit, potvrdit nebo změnit.

0

Adam Wágner (Včera)

Vratislav Nechleba, V kavárně

DÍLO MĚSÍCE ZE SBÍREK GKK ČERVEN 2024

0

Bolevecké pivobraní se kvůli nevlídnému počasí ruší

První Bolevecké pivobraní, které se mělo konat tuto sobotu 1. června na Bolevecké návsi, se ruší. Důvodem je nepříznivá předpověď počasí. Český hydrometeorologický ústav vydal na následující dny výstrahu před vytrvalými dešti, které budou zvedat hladiny řek. Výstraha platí do odvolání.

0

Slovanští senioři zavítali na exkurzi do zoo

Slovanský obvod v letošním roce rozšířil akce pro seniory. Jednou z nich byla květnová exkurze do Zoologické a botanické zahrady Plzeň. Účastníci si užili nejen komentovanou prohlídku, ale i krmení šimpanzů a pozvání na občerstvení.

0

Jižní Čechy: Léto plné sportu, kultury a slavností

Jižní Čechy nabídnou pestré léto plné sportovních, kulturních a slavnostních akcí. Mezi nejvýznamnější patří Olympiáda dětí a mládeže, Highline festival, Mattoni 1 Maraton a Otáčivé hlediště v Českém Krumlově. Dalšími zajímavostmi jsou hudební festivaly a různé lokální oslavy.

0

Adam Wágner (Před 2 dny)

V sobotu 1. června startuje oprava Lidické a Plaské ulice v Plzni

Dlouhodobá oprava Lidické a Plaské ulice v Plzni začne v sobotu 1. června. Potrvá až do září a během ní nechá vyměnit Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) asfaltové vrstvy vozovky v úseku od křižovatky ulic Karlovarská x Lidická až po železniční zastávku Bolevec, tedy po hranici města. Oprava se bude týkat jízdních pruhů ve směru z centra na Třemošnou. Státní investice si vyžádá omezení průjezdu, což ovlivní nejen motoristy, ale také cestující v autobusech městské hromadné dopravy.

0

Jiří Staněk / Noise I.

White Unicorn Gallery in Klatovy 8. 6. – 11. 8. 2024 opening reception 7. 6. 2024, 18:00

0

Daránek znovu pomůže dětem a má velký cíl

Aby to ti nejmenší měli co nejlehčí! To je heslo kampaně Daránek, kterou v těchto dnech spouští Charita Česká republika. Blíží se totiž Mezinárodní den dětí a Charita chce pomoci dětem s nelehkým osudem, které pobývají v charitních zařízeních nebo do nich docházejí. Výtěžek z dobročinné kampaně Daránek od roku 2021 pomáhá různým způsobem právě dětem z nejchudších poměrů. Jak konkrétně již Daránek pomohl v Diecézi plzeňské (Plzeňský a Karlovarský kraj) a jaký cíl si zvolil pro rok 2024?

0

Milena Sojková (Před 4 dny)

Opilec skončil v péči záchranářů po pádu obličejem na kolo

V neděli v deset dopoledne přijal operační strážník na lince 156 oznámení o podnapilém muži, který na Palubě Hamburk obtěžoval hosty provozovny občerstvení. Na místo okamžitě vyjela hlídka, která zde nalezla mezi stoly spícího 45letého muže.

0

REGIONPLZEN.CZ (Před 4 dny)

První plzeňský obvod zahájí druhou seč travnatých ploch

Na území prvního plzeňského obvodu bude ve středu 29. května zahájena druhá letošní seč. 

0

Omezení provozu úřadu dne 31.5.2024

Z důvodu konání školení předsedů, místopředsedů a zapisovatelů okrskových volebních komisí.

0

Orangutáně v Zoo Praha - veřejnost vybírá jméno

V pražské zoo se narodilo nové orangutaní mládě, potvrzený sameček. Jeho matkou je jedenáctiletá samice Diri a otcem dvaadvacetiletý samec Pagy. Mládě už reaguje na své okolí a je k vidění ve vnitřní expozici Indonéské džungle. Zoo Praha hledá pro mládě jméno s pomocí veřejnosti do konce května.

0

Jiří Padevěd (Před týdnem)

Výstava Od Michelangela po Callota ohromuje ve Valdštejnské jízdárně

Národní galerie Praha zahajuje výstavu "Od Michelangela po Callota", představující přes dvě stě děl z 16. století ve Valdštejnské jízdárně. Hlavní atrakcí je Michelangelova kresba "Studie pro zmrtvýchvstání Krista".

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)