Plzeňský Toxi tým opět bodoval, dostal dealera pervitinu

Plzeňští policisté dopadli recidivistu, kterého obvinili z prodeje drog, nelegálního držení zbraně a porušení dvou soudních zákazů.

Cílená propagace v Plzni

Policisté Toxi týmu Městského ředitelství policie Plzeň opět bodovali na poli drogové kriminality. Dlouhodobu a doslova mravenčí prací se jim podařilo nashromáždit dostatek důkazů, které hovořily v neprospěch muže, který byl podezřelý z distribuce pervitinu, u nás zakázané omamné a psychotropní látky. Na základě toho bylo  proti němu zahájeno trestní stíhání ze spáchání  zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.  Muž je obviněn rovněž ze dvou dalších protiprávních jednání a sice z přečinu nedovolené ozbrojování a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

     Přestože policisté Toxi týmu na případu pracovali dlouho předtím, klec doslova spadla v pondělí dne 21. března tohoto roku. Kolem půl sedmé večer zadrželi na parkovišti u jednoho z obchodních center na plzeňských Slovanech 33letého muže, kterého přistihli přímo při "obchodní transakci". V jeho voze následně nalezli plastové sáčky, které obsahovaly téměř 40 gramů pervitinu určeného k další distribuci mezi drogově závislé osoby, digitální váhu a desítky prázdných plastových sáčků. Zmíněná droga byla dokonce vysypána kolem řadící páky vozu. Kromě této návykové látky muž ve voze převážel i pistoli ráže 9 mm Luger, na kterou neměl zbrojní průkaz, po domácku vyrobenou střelnou zbraň a padesát nábojů různých ráží.  Navíc v autě bylo nalezeno několik set tisíc korun.

     Policistům se kromě již popsaného jednání muži podařilo prokázat, že v době od léta roku 2014 do dne, kdy byl zadržen, prodával pervitin v různém množství pěti pravidelným odběratelům. Nejmladším zákazníkem byla 24letá  žena, nejstarším klientem byla rovněž žena, tentokrát 49letá. Celkem za uvedené období prodal téměř půl kilogramu této zakázané látky, tj. závratných pět tisíc dávek.

    V průběhu šetření bylo zjištěno, že se jedná o protřelého recidivistu, který byl za drogové delikty odsouzen naposledy v roce 2012 k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Ten vykonal v srpnu roku 2013.

    Protože navíc řídil své vozidlo i přes dvojí platný zákaz řízení všech motovorých vozidel, který mu byl v roce 2014 vysloven Okresním soudem v Rokycanech a v roce 2015 Okresním soudem Plzeň - jih na dobu jednoho roku, bude se zpovídat i z tohoto protiprávního jednání.

    Vzhledem k jeho bohaté kriminální minulosti a k rozsahu současného obvinění, byl na muže  podán podnět k návrhu na vzetí do vazby. Ten byl akceptován jak státním zástupcem, tak i soudem.

    Obviněnému nyní za uvedené protiprávní jednání hrozí až deset let za mřížemi.

 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 28.03.2016 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka