Krajský půlmaraton Plzeňského kraje 2018 se blíží!

Areál Škodaland v Plzni ožije v sobotu 21. dubna již čtvrtým ročníkem Krajského půlmaratonu, běžeckého závodu pro celou rodinu.

Cílená propagace v Plzni

Areál Škodaland v Plzni ožije v sobotu 21. dubna již čtvrtým ročníkem Krajského půlmaratonu, běžeckého závodu pro celou rodinu. V programu i závodu si najde své každý milovník sportu. Pro ty, které neláká výzva půlmaratonské trati, jsou připraveny varianty v podobě kratších tratí Krajská pětka s délkou 5,85km a Krajská desítka o délce 9,59 km. Novinkou letošního ročníku je závod štafet na trase Krajské pětky, kde čtyřčlenné týmy poběží právě jeden okruh.

Půlmaratonci odstartují svých 21 km ve 12:15 od areálu Škodaland směrem na obec Litice, proběhnou Šlovice a dají se vpravo na město Dobřany, kde ani letos nebude chybět FAN zóna, tentokrát s kapelou Electric. Z dobřanského náměstí pak běžci pokračují do nedalekých Dobřánek, kde na křižovatce Chotěšovská - Komenského odbočí vpravo a běží do obce Lhota, pokračují na okraj obce Valcha, okrajem chatové oblasti skrz Černý most. Dále značenou cyklostezkou č. 3, přebíhají most přes ústí řeky Radbuzy do nádrže České údolí. Pokračují ulicí K Lávce až k hlavní silnici – ul. Klatovská, kde odbočují doleva a dobíhají do cíle před areál Škodaland.

Pro nejmenší běžce přináší Krajský půlmaraton novinku, a to závod Predator Race – běh na 700 m se sedmi překážkami na trati. Kapacita běhu je omezená, proto se letos musí malí běžci registrovat předem na webu půlmaratonu. Poběží se v 6 věkových kategoriích.

I letos jsou připraveny zajímavé ceny

Také 4. ročník závodu přináší běžcům nemálo cen. Kromě ocenění vítězů jednotlivých kategorií proběhne opět Soutěž o nejlepšího běžce Plzeňského kraje. První tři nejrychlejší běžci mezi muži a ženami, kteří se prokážou trvalým pobytem v Plzeňském kraji, získají výhru ve výši 10, 5 a 3 tisíce korun. V závěru celého dne proběhne slosování startovních čísel o tři ceny - o horské kolo Specialized, koloběžku Kostka a zapůjčení osobního automobilu Suzuki na celý víkend. I pro děti bude připravena jedna cena v podobě koloběžky Fox ProScooter. V cíli každý běžec obdrží pamětní medaili.

Vodiči půlmaratoncůpovedou také tréninky

Na trati půlmaratonu nebudou chybět Plzeňští Tempo Makers v roli vodičů na časy 1:30 až 2:15. A právě ve spolupráci s vodiči probíhají otevřené tréninky. Poslední proběhne 18. dubna. Na trénink není nutná registrace a vstup je zdarma!

Doprovodný program v areálu

Před startem všech závodů nebude chybět rozcvička s Markétou, která v loňském roce sklidila velký úspěch. Pro ty, kteří nepoběží, je připraven golfový trenažér, mobilní fyzioterapie, bungee trampolíny 4v1, frisbee park, horolezecká stěna či skákací boty a koloběžky k zapůjčení. Na místě se můžete těšit také na prezentaci složek IZS a partnerů akce. V rámci programu vystoupí kapela X Cover.

S půlmaratonem jsou spojena dopravní omezení

V době konání Krajského půlmaratonu bude od 12:00 do 15:10 hodin omezen provoz obcemi Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota a Valcha. Budou též omezeny spoje MHD linky č. 21 a č. 26 a také některé spoje ČSAD.

Parkování pro běžce je zajištěno u areálu, pro další návštěvníky pak bude přístupné parkoviště u ZČU v Univerzitní ulici, odkud je do areálu doveze kyvadlová doprava.

Krajský půlmaraton se uskuteční za podpory Nadace ČEZ, společnosti NET4GAS a dalších partnerů.

Pro aktuální dění sledujte http://pulmaraton.plzensky-kraj.cz nebo Facebook https://www.facebook.com/pulmaraton.plzenskeho.kraje.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.04.2018 08:57




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka