Měšťanská beseda - program na listopad 2016

Měšťanská beseda, si Vás dovoluje pozvat na níže uvedené kulturní akce, které se budou konat v listopadu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hudba

1. 11.19:30Nik West
Jeden z největších baskytarových talentů současnosti

Vynikající baskytaristka, zpěvačka a producentka Nik West, která spolupracovala s takovými osobnostmi jako Prince, John Mayer či Steven Tyler. Nenechte si ujít výjimečný koncert jednoho z největších baskytarových talentů současnosti!
!!! Koncert je k stání

3. 11. 19:00 Richard Müller To Nejlepší Tour

Po obrovském úspěchu posledního turné se Richard Müller opět vydává na koncertní pódia a tentokrát představí „to nejlepší“ v šansonovém provedení. Jeho největší hity v podání akustických hudebních nástrojů slibují neopakovatelný hudební zážitek.

5. 11.15:00 Jaroslav Uhlíř s kapelou

Koncert pro celou rodinu u příležitosti 40 výročí spolupráce J. Uhlíře se Z. Svěrákem

Písničkář, který svými melodiemi dokáže rozezpívat publikum škol a školek i rockových festivalů, vystoupí se skvělou doprovodnou kapelou. Na koncertě pro celé rodiny zazpívá nezapomenutelné písničky napsané ve spolupráci se Zdeňkem Svěrákem.
Cena dospělí 320,- Kč, děti do 12 let 160,- Kč
Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Informačního centra města Plzně a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.
Vhodné pro děti od 4 let.

6. 11.19:00 Billy Cobham Band

Pilsen jazz live series 2016/2017

Legendární Billy Cobham vystoupí v Měšťanské besedě! Bubeník, který hrál i po boku božského trumpetisty Milese Davise, patří ve svém oboru mezi mistry a v Besedě vystoupí společně se svým bandem. Nenechte si ujít koncert nejlepšího jazzrockového bubeníka na světě!

13. 11.19:00 Pavel Žalman Lohonka „70 jar“

Česká folková legenda Pavel Žalman Lohonka letos oslaví 70. narozeniny. Můžete se těšit na jeden ze sedmi velkých koncertů v sestavě rozšířené o devítičlenné doprovodné těleso. Oslavenci pogratulují a vystoupí s ním: Béďa Šedifka Röhrich, Pavlína Jíšová a Bababand

17. 11.19:00 Ondřej Havelka & Melody Makers uvádějí Bude to jinak! (Jako všechno) Ještě znamenitější!

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers se opět rozhodli nabídnout ty vůbec nejlepší hudební kusy, jež nám světový swing 30. a 40. let zanechal. Zběsilé, virtuózní kusy střídají nesmrtelné sladké melodie. Žhavý americký swing zvedá ze židlí, české písně konejší nervy. Anebo naopak! Beze všech pochyb však vězte, že hned po prvních vteřinách strhující show plné rytmu a humoru, vám zazáří plaménky v očích...

24. 11.19:00 Tribute to Freddie Mercury

Koncert plný těch nejkrásnějších písní od skupiny Queen v jedinečných aranžích skupiny Pilsen Queen Tribute band za doprovodu smyčcového kvartetu, žesťového kvintetu, dětského pěveckého sboru MARIELLA i operní sólistky Valentiny Chavdarové bude vzpomínkou na zpěváka Freddieho Mercuryho, který zemřel právě před 25 lety.

28. 11. 19:00 Janek Ledecký: Vánoční tour 2016

Sliby se maj plnit o Vánocích po dvaceti letech. Janek Ledecký vyrazí na jubilejní vánoční turné. Budu všechno, co si budeš přát, Proklínám a samozřejmě Sliby se maj plnit o Vánocích – tyto a další hity Janka Ledeckého i klasické vánoční písničky zazní na plzeňském velkém jubilejním koncertu, na kterém Janka doprovodí přední české smyčcové kvarteto M. Nostitz Quartet.

30. 11.19:00 Devítka

Devítka je folková skupina složená ze zkušených muzikantů. Opírá se o dvě dospělé kytary, vynikající baskytaru, barevný trojhlas, ale hlavně o původní repertoár melodických písniček, nad jejichž texty se dá (ale nemusí) přemýšlet. Vydala sedm cd, nejnovější se jmenuje Duše v peří. Za pozornost stojí i výběr toho nejlepšího z repertoáru Devítky s názvem "Tři tvoří společnost".

Divadlo

5. 11.19:00 Caveman
Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

8. 11.20:30 LiStOVáNí.cz: Stop (spoluúčinkuje Tomáš Poláček)

Tomáš Poláček podnikl v létě roku 2015 bláznivou výpravu – stopnul 250 aut povětšinou nevalné úrovně, aby se dostal přes Sibiř, Aljašku, nebezpečnou Střední Ameriku nebo peruánskou poušť až do střediska Ushuaia v Ohňové zemi, nejjižnějšího města světa.
„V mexickém kamionu jsme šňupali bílý prášek, v Jižní Americe žvýkali koku, ilegálně jsem překračoval hranice mezi středoamerickými státy, to všechno v knize je,“ popisuje Poláček, který stopuje více než dvacet let. Mimo jiné dojel i z Prahy až na olympiádu do Pekingu. Při stopování po východním Turecku skončil ve vězení, a tak se v knížce objeví i vzpomínky na jeho nezajímavější cesty. „Páteří knihy je ale tahle cesta přes dva kontinenty,“ vysvětluje a dodává „protože ta byla určitě nejdrsnější – v posledních dnech jsem brečel.“ Se svou dramatickou knihou se vydává teď na jinou cestu, na turné s projektem LiStOVáNí.Po konci pořadu si můžete knihu Tomáše Poláčka koupit a Tomáš vám ji na místě rád podepíše.

20. 11.19:00 Teď ne!

aneb Na tohle teď není ta pravá chvíle

M. Dlouhý, K. Halbich, K. Frejová a další
Michal Dlouhý se v situační komedii představí jako úspěšný muž, s prosperující firmou a krásnou ženou. V jeho životě však nic není takové, jaké se zdá. Miluje svou ženu, nebo ji podvádí? Daří se jeho firmě, nebo ne? Během jediné noci se všechny pochybnosti potkají na jednom místě…

21. 11.19:00 Federer – Nadal

Jakub Prachař, Marek Taclík a Petr Kolečko

„Moje činy může soudit jedině jestřábí oko!”Posvátná tráva wimbledonského All England Clubu přímo v Měšťanské besedě. Dva nezničitelní hrdinové dnešní doby tak, jak je možná neznáte. Pět setů autorského divadla, které se nebojí metafyzického obsahu: Tenisu! Bílé trenky, tvrdé údery, chytré kraťasy i halušky Rogerovy tchýně.
Námět: Jakub Prachař
Text: Petr Kolečko
Režie: PRAKOTA
Režijní dohled: Martin Kukučka (SKUTR)

27. 11.19:00 Jo, není to jednoduché

J. Langmajer a A. Gondíková
Divadlo Palace
Francouzská konverzační komedie Jeana - Clauda Islerta o tom, jak může dopadnout doučování matematiky pod peřinou. Nové představení Divadla Palace s Jiřím Langmajerem v hlavní roli.
Hrají: Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Monika Timková, David Punčochář, Karolína Krejčová

29. 10.19:30 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

Ostatní žánry

25. 11.18:00 Taneční večer
K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP.
VSTUP ZDARMA


Cestování s Besedou

5. 11.19:30 Radek Jaroš: Expedice Koruny Světa 2016 DENALI & ELBRUS
Koruna světa je nový projekt Radka Jaroše, jehož cílem je postupně stanout na nejvyšších vrcholech všech sedmi kontinentů světa. Projekt je logickým pokračováním Radkovy horolezecké kariéry, během níž dokázal jako první Čech a teprve patnáctý na světě dosáhnout všech 14 nejvyšších vrcholů světa bez použití kyslíkového přístroje!
Cena 200,- Kč v předprodeji / 250,- Kč na místě; děti do 12 let 120,- Kč
Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze v Předprodeji vstupenek na náměstí Republikya Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný!

22. 11.19:0010 nejkrásnějších národních parků západu USA

přednáší Jan Březina

Přednáška z cyklu Cestování s Besedou
Jan Březina pro vás vybral deset nejkrásnějších národních parků ve Spojených státech. Představí vám nejen chronicky známý Yellowstone či Yosemite, ale zavede vás prostřednictvím svých fotografií i na méně známá místa. V USA tráví v posledních 10 letech opravdu hodně času a procestoval již 38 států. Přijměte pozvání do míst s dech beroucí přírodou.

Akce pro děti

6. 11.14:30 a 16:00 Halloweenská pohádka (Divadlo Rolnička)
O tom, jak se vaří dýňová polévka, kdy dušičky slaví svátek, co a odkud jel Halloween. Pohádka, při které se nikdo bát nebude, zato se všichni naučí jednoduchý písničkový recept na dýňovou polévku.
Vhodné pro děti 3+

12. 11.14:30 Lichožrouti

CZ, 2016, 83 min
REŽIE: Galina Miklínová
HRAJÍ: Hihlík - Kryštof Hádek; Tulamor – Jan Maxian; Ramses – David Novotný ad.
LICHOŽROUTI jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Rodinný animovaný dobrodružný film podle slavných knížek o zlodějích ponožek.
Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně předprodeje vstupenek vedle Informačního centra města Plzně a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

13. 11.14:30 a 16:00 Tři prasátka (Divadlo Dráček)

Veselá pohádka plná písniček, jež vypráví o třech prasátkách, která si chtěla postavit domeček, kde budou společně žít. A jak to nakonec dopadlo? Přijďte se podívat.
Vhodné pro děti 3+

20. 11.14:30 a 16:00 Kocour Modroočko (Divadlo Červený kohout)
Příběh kocourka, který se na své cestě k dospělosti potkává nejen s dalšími kocourky a kočičkami, ale i s jinými zvířátky, z nichž každé představuje jiný lidský charakter. A k pohádce pochopitelně neodmyslitelně patří i písně Marka Ebena.
Vhodné pro děti 3+

27. 11.14:30 a 16:00 Princezna a drak (Divadlo Meluzína)

Jak to dopadne s rozmazlenou princeznou, která má všechno, co chce? Tatíček pro ní udělá, co jí na očích vidí, ale všechno má své meze - princezna si přeje draka! Konec konců, proč ne? Třeba jí přivede k rozumu.
Vhodné pro děti 3+.

Kino Beseda

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

2. 11. 2016 19:15 Tři generace

USA/ 2016, 92 minut
REŽIE: Gaby Dellal
HRAJÍ: Elle Fanning, Naomi Watts, Susan Sarandon
V každé etapě našeho života bojujeme s tím, abychom byli sami sebou. Své o tom ví Ray (Elle Fanning), teenager z New Yorku, který prochází změnou pohlaví. Jeho matka Maggie (Naomi Watts) je svobodná a sama se hledá. Teď ale potřebuje najít Rayova biologického otce, který musí podepsat souhlas k jeho změně. Třígenerační rodinu doplňuje Rayova netradiční babička Dolly (Susan Sarandon), která neví, jestli být víc zoufalá z rozhodnutí svého vnuka nebo z životní nerozhodnosti vlastní dcery. Všichni tři se tak musí poprat se svými zažitými způsoby, přijmout změny a začít fungovat jako rodina.

3. 11. 2016 19:15 Munch 150

Cyklus: Světové malířství
Jedinečná výstava ke 150. výročí narození malíře Edvarda Muncha představuje díla severského melancholika na filmovém plátně. Jedná se o největší soubornou expozici Munchových děl v historii Munchova muzea a Národního muzea v Oslu. Celým přenosem, který umožní i exkluzivní pohled do zákulisí galerie, opět provází uznávaný historik umění Tim Marlow se svými hosty. Uváděno v anglickém originále s doprovodnými českými titulky.

4. 11. 201618:30 Rolling Stones: Havana Moon

Kino Beseda Vám přináší záznam historického a jediného koncertu legendárních Rolling Stones v kubánské Havaně z letošního roku. Obsahuje navíc exkluzivní úvod v podání samotného Micka Jaggera a ostatních členů kapely.

6. 11. 2016 16:45 Tři hvězdy v Mnichově

Cyklus: Opery a operní koncerty
Mnichovské náměstí Königsplatz s elegantní architekturou je unikátním a malebným prostorem pro jakékoli vystoupení. Obzvlášť, když se na něm takhle vzácně potkají operní superstar, náměstí se pak přemění v operní dům pod širým nebem a vytváří atmosférou prostoupený prostor pro patnáctitisícové publikum. Anna Netrebko se přidala k Jonasi Kaufmannovi a Thomasi Hampsonovi v kulturním srdci Mnichova na nezapomenutelném večeru, kde zazněly árie, duety a operní scény z děl Verdiho, Pucciniho, Giordana, Leoncavalla, Bizeta, Offenbacha, Lehára a dalších, navíc za doprovodu Janáčkova Filharmonického orchestru dirigovaného Claudiem Vandellim.

7. 11. 2016 19:15 Komici s. r. o. The Tour

CZ / 2016, 95 minut
REŽIE: Juraj Šajmovič
HRAJÍ: Miloš Knor, Lukáš Pavlásek, Tomáš Matonoha, Ester Kočičková, Michal Kavalčík ad.
Komická roadshow, jaká tady ještě nebyla! Knor, Pavlásek, Kočičková, Matonoha, Nedvěd a Ruda z Ostravy projíždějí republikou s jejich standup show, která plní ty největší sály. Film Juraje Šajmoviče Komici s.r.o. The Tour je ale hlavně o tom, co se Komikům po cestě přihodí a jací jsou mimo pódium.
Film přijedou uvést Miloš Knor, Ester Kočičková, Lukáš Pavlásek a režisér snímku Juraj Šajmovič.

9. 11. 201617:00 Anthropoid

UK, CZ, FR/ 2016/ 120 min
REŽIE: : Sean Ellis
HRAJÍ: Cillian Murphy, Jamie Dornan, Ch. Le Bon, Aňa Geislerová, Toby Jones, Alena Mihulová ad.
Snímek Seana Ellise vznikl podle zásadní události českých a světových dějin - atentátu na říšského protektora Heidricha. Operace Anthropoid se stala iniciačním momentem pro mnoho odbojových aktivit ve 2. světové válce a pomohla - bez ohledu na tragické následky - posílit pocit národního sebevědomí, vlastenectví i osobní statečnosti jednotlivců. Režisér Sean Ellis obsadil do hlavních rolí parašutistů Kubiše a Gabčíka herce Jamieho Dornana, známého především z romantického trháku 50 Odstínů šedi a Cilliana Murphyho, kterého mohli diváci shlédnout ve filmu Počátek či Temný rytíř. Jednu z hlavních ženských rolí, Gabčíkovu partnerku hraje česká herečka Aňa Geislerová.
Projekce pro seniory – zvýhodněné vstupné 69 Kč.

9. 11. 201619:15 Bezva ženská na krku

CZ, 2016, 97 min
REŽIE: Tomáš Hoffman
HRAJÍ: Ondřej Vetchý, Petra Hřebíčková, Miroslav Táborský, Jiří Langmajer, Tereza Kostková ad.
Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil“. Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit…

10. 11. 2016 19:15 Tribute to Freddie Mercury: HUNGARIAN RHAPSODY (1986)

Jeden z nejlepších rockových koncertů vůbec a také první show západní kapely na stadionu za železnou oponou. Tak by se dalo jednoduše popsat vystoupení slavné skupiny Queen v Budapešti tři roky před pádem Berlínské zdi. I pro kapelu to byl významný koncert, takže se rozhodla ho nechat kompletně celý zaznamenat nejlepšími kameramany a techniky pro budoucí užití.Na stadionu Népstation se sešlo neuvěřitelných 80 000 diváků a Queen zahráli hity jako Bohemian Rhapsody, Crazy Little Thing Called Love, I Want To Break Free a We Are The Champions. Dnes si můžeme tenhle dokonalý zážitek z koncertního turné nazvaného přiléhavě Magic Tour užít v kompletně remasterované digitální verzi vyrobené speciálně pro velká plátna. Koncert je navíc rozšířený o pětadvacetiminutový dokument zahrnující unikátní archivní záběry ze zkoušek, rozhovory s členy kapely a další nikdy nezveřejněné materiály.
Pro všechny fanoušky Queen máme speciální nabídku – pokud si koupíte vstupenku na koncert Tribute to Freddie Mercury (24. 11.), můžete si lístek na dva záznamy koncertů Queen v Kině Beseda (10. 11. a 17. 11.) koupit s 20procentní slevou! Stačí jen při koupě lístku do kina předložit vstupenku na koncert Tribute to Freddie Mercury pořádaný v Měšťanské besedě a místo 250,- zaplatíte jen 200,- korun!

11. 11. 2016 Festival brazilských filmů

Dne 11. listopadu 2016 proběhne v plzeňské Měšťanské besedě v rámci ozvěn festivalu Kino Brasil – karneval brazilských filmů promítání výběru z děl brazilské kinematografie se zaměřením na současnou tvorbu. Cílem festivalu je představit českému publiku Brazílii v její pestrosti a různorodosti, prostřednictvím filmů, které nejsou v Čechách známé a běžně dostupné. Filmový festival Kino Brasil je koncipován jako pravidelná událost na českém kulturním poli s roční periodicitou.
Organizátorem akce je spolek Saudade.
10:00 Até que a Sbórnia nos Separe - Dokud nás Sbornie nerozdělí (93 min.), lektorský workshop
16:00 Big Jato – Big Jato (97 min)
18:00 Boi Neon – Neonový být (97 min)
20:30 Mae Só Há Uma -Nejsem tvůj syn (82 min.)

12. 11. 2016 14:30 Lichožrouti

CZ, 2016, 83 min
REŽIE: Galina Miklínová
HRAJÍ: Hihlík - Kryštof Hádek; Tulamor – Jan Maxian; Ramses – David Novotný ad.
LICHOŽROUTI jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Rodinný animovaný dobrodružný film podle slavných knížek o zlodějích ponožek.Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně předprodeje vstupenek vedle Informačního centra města Plzně a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

13. 11. 2016 16:45 Figarova svatba

Cyklus: Opery a operní koncerty
Autor: Wolfgang Amadeus Mozart
Dirigent: IvorBolton
Režie: David McVicar
Účinku: Erwin Schrott, Anita Hartig, StéphaneDegout, Kate Lindsey, Krystian Adam a další
Délka: 3 hodiny a 25 minut včetně jedné přestávky
Figarova svatba je právem považovaná za dokonalou operu, reprezentuje Mozartova génia v jeho nejhlubší a nejživější formě. Figarova svatba je základním kamenem klasického operního repertoáru a objevuje se mezi deseti nejhranějšími operami světa. Přijďte si i vy dopřát ve svém kině špičkový kulturní zážitek z představení Royal Opera House, jedné z nejproslulejších operních scén světa.
Opera o čtyřech dějstvích v italštině s českými titulky.

14. 11. 2016 19:15 Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

USA/ 2016/ 128 min
REŽIE: Tim Burton
HRAJÍ: Eva Green, Asa Butterfield, Chris O’Dowd, Ella Purnell, Allison Janney, Samuel L. Jackson
Dědečkova podivná smrt přiměje Jakea (Asa Butterfield) vyrazit na velmi neobvyklou, dobrodružnou výpravu. Pomocí stop a nápověd, které nalezl v jeho pozůstalosti, objeví na odlehlém koutě jednoho téměř opuštěného ostrova velice zvláštní dům, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. A i když se Jakeovi na první pohled zdá opuštěný, není tomu tak. Brzy se setká nejen se slečnou Peregrinovou (Eva Green), ale i s jejími mladými chráněnci. Jejich izolace není jen v místě, ale i v zacykleném čase. Skrývají se před ostatním světem kvůli svým zvláštním a neuvěřitelným schopnostem, protože by byli ostatními považováni za zrůdy. Skrývají se ale také před strašlivými netvory, kteří se chtějí zmocnit právě těchto jejich zvláštností. Noví přátelé Jakeovi pomůžou poznat jeho vlastní výjimečnost. A právě ta může všechny obyvatele sirotčince zachránit.

16. 11. 2016 19:15 Teorie tygra

ČR, SVK/ 2016, 101 minut
REŽIE: Radek Bajgar
HRAJÍ: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Táňa Vilhelmová, Pavla Beretová, Jiří Havelka, Jakub Kohák
Veterinář Jan (Jiří Bartoška) už toho má dost. Poslední kapkou je smrt tchána, kterému taky došly síly a trpělivost. Babička (Iva Janžurová) totiž vždy rozhodovala o jeho životě, stáří, a nakonec i o tom, jak a kde bude pohřbený. Nerespektovala žádné jeho přání a touhu, v dobré víře, že ona sama vždy a lépe než on ví, co je pro něj dobré a správné. A tak se k jeho neštěstí o něj starala podle své představy o jeho štěstí.

17. 11. 2016 19:15 Tribute to Freddie Mercury: QUEEN - A NIGHT IN BOHEMIA (1975)

Záznam koncertu ze Štědrého dne roku 1975 na stadionu Hammersmith Odeon v Londýně. Neuvěřitelně energický koncert přenášela živě i britská BBC a vystoupení bylo průlomem v kariéře kapely, která se stala jednou z nejslavnějších všech dob. Zazněly hity jako Killer Queen, Liar, Keep Yourself Alive a Now I’m Here, stejně jako poprvé v historii živě nahraná monumentální klasika Bohemian Rhapsody.
Speciální uvedení do kin obsahuje také dříve nezveřejněnou stopáž a rozhovory se všemi členy kapely, také díky tomu čeká diváky nezapomenutelný zážitek a vhled do zákulisí přelomového roku 1975.Pro všechny fanoušky Queen máme speciální nabídku – pokud si koupíte vstupenku na koncert Tribute to Freddie Mercury (24. 11.), můžete si lístek na dva záznamy koncertů Queen v Kině Beseda (10. 11. a 17. 11.) koupit s 20procentní slevou! Stačí jen při koupě lístku do kina předložit vstupenku na koncert Tribute to Freddie Mercury pořádaný v Měšťanské besedě a místo 250,- zaplatíte jen 200,- korun!
19. 11. 2016 19:00 André Rieu: Vánoce s Andrém 2016
28. 11. 2016 17:00
André, přezdívaný „král waltzu”, zve fanoušky do svého rodného města na osobní prohlídku Maastrichtských kouzelných vánočních míst. Doplní ji živým rozhovorem s Charlotte Hawkins. Při 80 minutovém záznamu koncertu zazní oblíbené vánoční koledy jako Hallelujah, Jingle Bells, White Christmas, Amazing Grace a mnoho dalších!

21. 11. 2016 19:15 Pohádky pro Emu

ČR/ 2016, 112 minut
REŽIE: Rudolf HavlíK
HRAJÍ: Anna Geislerová, Ondřej Vetchý, Ema Švábenská, Vilma Cibulková, Anna Polívková ad.
Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku… Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí.

23. 11. 2016 19:15 Fantastická zvířata a kde je najít

USA/ 2016, 140 min
REŽIE: David Yates
SCÉNÁŘ: J. K. Rowling
HRAJÍ: Eddie Redmayne, Colin Farrell, Ezra Miller
Pokud zbožňujete Harryho Pottera a máte rádi svět čar a kouzel, můžete jásat! Kino Beseda Vás zve do nové epochy kouzelnického světa! Newt Scamander je magizoolog, který přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se stane, když jeho zvířata uniknou z kufříku?

24. 11. 2016 19:15 Manet: Portrétista života

Cyklus: Světové malířství
Výstava děl Edouarda Maneta z Královské akademie umění v Londýně byla připravována několik let. Jde o vůbec první retrospektivní dílo věnované portrétům Edouarda Maneta. Ukazuje tohoto tajemného a občas kontroverzního umělce po celou jeho kariéru.
Uváděno v anglickém originále s doprovodnými českými titulky.

27. 11.2016 16:45 Zlatý věk

Cyklus: Bolšoj balet
Balet zakázaný v roce 1930 cenzurou se znovu vrací a jeviště! Satira Evropy během bouřlivých 20. let. Zlatý věk tvoří originální, pestrou a oslňující show se svými jazzovými partiturami a kabaretovou atmosférou. Tento balet má vše, co je zapotřebí: divoké rytmy, rázné honičky a dekadentní kabaretní čísla. A také vášnivou love story, jíž nás budou provázet krásné duety Borise a Rity. Nenechte si ujít představení, v němž se tanečníci Bolšoje velkolepě vrhají do každého tanečního kroku a gesta.
Hudba: Dmitrij Šostakovič
Choreografie: Jurij Grigorovič
Délka představení: 2 h 20 minut

30. 11. 201619:15 Je to jen konec světa

Cyklus: 7 dní francouzského filmu
Kanada / Francie, 2016, 97 min
REŽIE: Xavier Dolan
HRAJÍ: Gaspard Ulliel, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Léa Seydoux, Nathalie Baye
Mladý spisovatel se po 12 letech dobrovolné izolace ve velkoměstě vrací domů na venkov za svou rodinou, aby jejím členům oznámil svou blížící se smrt. Doma je ale uvítán jinak, než si představoval: spíš než v rodině se ocitl v klubku zmijí, kde všichni mluví a nikdo nikoho neposlouchá. Novinka Xaviera Dolana, která na letošním festivalu v Cannes získala Velkou cenu poroty.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka