Plzeňský scenárista a režisér Petr Smazal chystá Dirty Western

Plzeňský scenárista a režisér Petr Smazal přichází s novým filmem a opět to bude zajímavé překvapení. Dirty Western!

Cílená propagace v Plzni

Čeká nás konečně první česká Westernová žánrovka jak má být?

Plzeňský scenárista a režisér Petr Smazal se svou látkou rád vyhledává opomíjená témata, která tuzemská kinematografie nechává ležet ladem buď z pochopitelných důvodů a nebo prostě proto, že není k dispozici dostatečně dobrý nápad. Petr Smazal ale teď přichází s novým filmem a opět s neprozkoumaným žánrem. Westernem!

Rozhovor s Petrem Smazalem o připravovaném filmu

Jak vás napadlo natočit zrovna western?

"Žánr mi napadl zcela jednoduše. Minulý rok jsme se zúčastnili 48 HFP Prague a získali několik ocenění s krátkým Westernem – Darlings. Od té doby jsem si tu tématiku zamiloval a čím dál tím víc jí propadal. Zcela logicky to vyústilo v to, že se má tvorba vydala tímto směrem."

Povedený krátký film Western Darlings jsem viděl. Máte odvahu na celovečerní kovbojku?

"Samozřejmě! Rozhodně nepůjde o louhování toho festivalového tématu. To by na celovečerní film zdaleka nestačilo. Jsem přesvědčen, že mám po několikaměsíčním přepisování perfektní scénář na „Dirty Western“. Tak ten žánr sám nazývám. Diváci se mají určitě na co těšit. Bude to mít všechno, co by dobrý Western mít měl."

Dá se ale vůbec natočit v našich podmínkách Western?

"Kdybych si nebyl jistý tím, že to jde, tak bych to nedělal. Stačí se podívat kolem sebe. Navíc nebudeme film dělat jen v ČR, ale využijeme i pomoci kolegů ze Slovenska a Polska. Film nebude parodií a i když v něm budou jisté odlehčené momenty, nečekejte nic podobného tomu, co se v tuzemské tvorbě na téma Westernu kdy natočilo."

Co je pro vás v této chvíli nejdůležitější, aby film co nejdříve vzniknul?

"Hledáme pořádného producenta, který se nebojí výzev a má chuť zkusit něco neotřelého. Tuzemská tvorba ukazuje, že odvážná témata diváky zajímají. Stejně tak potřebujeme investory, kteří nám pomohou film z papíru dostat na plátno. V současné chvíli se náš projekt přesouvá z fáze literární přípravy k natáčení PROMA, na které využijeme již obrazy z filmu a nabídneme je divákům i partnerům zdarma na oficiálních stránkách filmu."

Poznámka redaktora: producenti, mecenáši, fanoušci a podporovatelé filmů Petra Smazala mohou odvážného režiséra a jeho tým kontaktovat na stránkách filmového studia F8 ART Company nebo ASDesign.

Děkuji za rozhovor a držím vám palce, ať se film povede podle vašich představ!

Honza Vavřička
REGIONPLZEN.CZ

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka