Protestní demonstrace vlasteneckých organizací proti sudetoněmeckému kongresu v Plzni

V pátek, dne 9.9.2016, se uskutečnila od 16:00 hodin demonstrace vlasteneckých organizací z Plzeňska, proti pořádání Sudetoněmeckého kongresu v Plzni v blízkosti hotelu, kde se kongres bude konat v "Mlýnské strouze". Demonstrace se zůčastnily vlastenecké organizace z celého spekra české společnosti, od krajní levice, přes politický střed až po krajní pravici.

Jarní servisní akce AUTO CB

Účastníci odsoudili tento sudetoněmecký kongres jako provokaci a odsoudili veřejně také vládní činitele ČR, kteří se se sudetskými němci paktují, mezi nimi na prvním místě ministra kultury Hermana (KDU-ČSL), Karla Schwarzenberga (TOP09), své dostal Václav Havel, který byl označen za zrádce národa, Petr Nečas z ODS, ale i Bohuslav Sobotka, předseda vlády za ČSSD.

Byli to podle organizátorů demonstrace právě sudetští němci, kdo rozbil Československou republiku v letech 1939-40, kdo vraždil v českém pohraničí naše lidi, kdo vyhnal české obavatelstvo z pohraničí. Oni se podíleli na tom, že za II. světové války padlo 360 000 Čechoslováků. A dodnes se sudeťáci za nic neomluvili, ani neodškodnili oběti.

Na demonstraci bylo zdůrazněno, že nejsme proti prohlubování přátelských vztahů se sousedem Německem, ale nesouhlasíme s takovouto formou presentace právě ladsmanšaftu – bývalých českých Němců!

Za KSČM vystoupil s projevem místopředseda ÚV KSČM PhDr. Josef Skála, a také s. JUDr. Zdeňka Lišková - náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje.

Celkově se zůčastnilo této demonstrace cca 70 - 100 lidí, jejich počet s postupujícím časem klesal. Akce trvala více než 2 hodiny. Akci monitorovala Policie ČR i Městská policie Plzeň a policisté nemuseli zasahovat. Zdáli pozorovalo tuto demonstraci několik účastníků sudetoněmeckého krajasnského sdružení.
Zdroj: Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje

Fotogalerie
Autor: J.Š Lhota Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.09.2016 22:32




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka