Trojnásobný úspěch pro značku ŠKODA: Modely ENYAQ iV, OCTAVIA a SUPERB

Trojnásobný úspěch pro značku Škoda: Čtenáři časopisu „Auto Bild Allrad“ zvolili hned tři modely značky ŠKODA jako vítěze ankety „Allradautos des Jahres“ (Automobily roku s pohonem všech kol).

Cílená propagace v Plzni

ENYAQ iV s pohonem všech kol hned při své první účasti v anketě zvítězil mezi importovanými vozy v kategorii „Elektromobil s pohonem všech kol“. ŠKODA OCTAVIA 4×4 zvítězila v hodnocení dovážených vozů v kategorii „Osobní vůz 4×4 do 40 000 eur“ a ŠKODA SUPERB 4×4 se dostala až na vrchol v hodnocení importovaných vozů v kategorii „Osobní vůz 4×4 nad 40 000 eur“. Pro model OCTAVIA je to již šestý titul v této čtenářské anketě, model SUPERB je vítězem dokonce již podvanácté.

ŠKODA ENYAQ iV přesvědčila čtenáře odborného časopisu hned při své první účasti v anketě: Ti zvolili toto SUV s čistě elektrickým pohonem za vítěze kategorie „Elektromobil s pohonem všech kol“. Svým prvním sériovým modelem, založeným na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen, učinila značka ŠKODA dosud největší krok v realizaci své strategie elektromobility. V obou nejvýkonnějších verzích – ENYAQ iV 80x a ENYAQ iV RS – disponuje vlajková loď české automobilky pohonem všech kol s druhým elektromotorem na přední nápravě. ŠKODA ENYAQ iV je od poloviny dubna k dostání v showroomech evropských prodejců značky ŠKODA. ŠKODA OCTAVIA byla oceněna jako nejlepší v hodnocení importovaných vozů ve své třídě již v letech 2014, 2015, 2019 a 2020. V loňském roce si tento model navíc zajistil absolutní vítězství v kategorii „Osobní vozy 4x4 do 40 000 eur“. Letošní vítězství vozu OCTAVIA 4x4 tak bylo celkově již šesté v pořadí v rámci této ankety.

Druhá generace modelu ŠKODA SUPERB se pravidelně umísťovala ve své třídě na prvním místě v hodnocení importovaných vozů v letech 2009 až 2013 a na vítěznou sérii navázala v roce 2015 také současná generace tohoto modelu. Rovněž v letech 2016 až 2020 zvolili čtenáři SUPERB nejlepším importovaným vozem ve své kategorii. Díky svému letošnímu úspěchu si tento model vyšší střední třídy připsal v anketě „Allradautos des Jahres“ již dvanáctý titul.

Od 7. ledna do 21. února mohli čtenáři hlasovat online pro své favority z celkem 237 modelů v deseti kategoriích. Hlasování o vítěze ankety "Čtyřkolka roku" se letos konalo už podvacáté.

Portfolio vozů 4x4 značky ŠKODA v současnosti zahrnuje modelové řady KAROQ, KODIAQ, OCTAVIA a SUPERB. Čistě elektrické SUV ENYAQ iV má v závislosti na modelové variantě také pohon všech kol.

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Škoda?

Pokud si chcete pořídit auto značky Škoda za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka